Πρωταθλητής ο Σπόρτιγκ Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 17 Μάρτιος 2012 22:49
Ο Σπόρτιγκ κατέκτησε το εφηβικό πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ-Η και είναι έτοιμος πλέον για τον επόμενο στόχο του, που είναι η πρόκριση στην τελική φάση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος. .
Ο μεγάλος όμως στόχος του είναι η συνεχής τροφοδότηση της πρώτης ομάδας του Έσπερου ΑΟΠΑ (σ. ο Σπόρτιγκ είναι η θυγατρική του) όπως δηλώνει ο προπονητής του Σπύρος Γκοργκόλης που τονίζει:
«Σαφώς και ο μεγάλος μας και μακροπρόθεσμος στόχος είναι τα δικά μας παιδιά να αξιοποιηθούν και να επανδρώσουν στο μέλλον τον Έσπερο ΑΟΠΑ. Ήδη αυτό έχει γίνει με τους Πετρόπουλο, Αποστολόπουλο, Σκόνδρα και Νιφόρα και έπεται συνέχεια. Δεν θα ήθελα να επεκταθώ σε ονοματολογία, πιστεύω όμως ότι δύο παιδιά από τους εφήβους θα προωθηθούν του χρόνου στον Έσπερο ΑΟΠΑ. Και αυτό είναι το μοντέλο που θα ακολουθούμε συνεχώς. Να προετοιμάζουμε τα παιδιά που έχουν βγει από το πρόγραμμα παραγωγικής μας διαδικασίας για να επανδρώσουν την πρώτη ομάδα».

-Ο άμεσος στόχος ποιος είναι;
«Τον πρώτο το πετύχαμε και ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος στην περιφέρεια της ΕΣΚΑ-Η. Ο επόμενος στόχος είναι η πρόκριση στην τελική φάση του Πανελλήνιου. Θα τα δώσουμε όλα και πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Γίνεται πολύ καλή δουλειά και έχουμε όλα τα εχέγγυα για να φτάσουμε ως το τέρμα. Προσωπικά μάλιστα θα ήθελα δημοσίως να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά για την προσπάθεια που έχουν καταβάλει από το περασμένο καλοκαίρι και την διοίκηση και τον έφορο μας Γιώργο Ροκανά που έχουν φροντίσει για όλα και μας έχουν κάνει να σκεφτόμαστε μόνο το μπάσκετ».

Γιώργος Ροκανάς: «Προθάλαμος της πρώτης ομάδας»
Με την σειρά του ο αντιπρόεδρος του Εσπέρου ΑΟΠΑ και έφορος της εφηβικής ομάδας του Σπόρτιγκ Γιώργος Ροκανάς τόνισε:
«Ο Σπόρτιγκ αποτελεί τον προθάλαμο της πρώτης ομάδας του Συλλόγου. Πάνω σε αυτή τη φιλοσοφία βαδίζουμε και έτσι θα προχωρήσουμε στο μέλλον. Αξιοποιώντας τα παιδιά που βγαίνουν από τα σπλάχνα μας».

18-20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
Ο Σπόρτιγκ ως πρωταθλητής ΕΣΚΑ-Η θα παίξει στα προκριματικά του Πανελλήνιου εφηβικού πρωταθλήματος με τον Παλαίμονα Κορίνθου, την Καλαμάτα ’80 και τον ΑΓΣΙ. Οι αγώνες θα γίνουν στα Γιάννινα 18-20 Απριλίου και η πρώτη ομάδα του ομίλου θα προκριθεί στα τελικά.
Στην εφηβική ομάδα του Σπόρτιγκ έχουν προωθηθεί 10 παιδιά που πέρυσι κατέκτησαν το πρωτάθλημα στην κατηγορία Παίδων της ΕΣΚΑ-Η και την 6η θέση στην Ελλάδα. Ο λόγος για τους Φίλιππο Ροκανά, Παναγιώτη Μανέκα, Αποστόλη Παπανικολόπουλο, Γιάννη Γιαννόπουλο, Παναγιώτη Παπαδημητρίου, Γιώργο Σταϊκο, Θανάση Γεωργακόπουλο, Παναγιώτη Μαρλαφέκα, Κώστα Χριστοφιλόπουλο, Νίκο Καλλιακμάνη. Οι 10 πλαισιώνονται από τους μεγαλύτερους Λεωνίδα Γεράνιο, Θανάση Λύρα, Νίκο Κουτσούκο, Θανάση Τσούρα, Αλέξανδρο Κουρή και από πέντε παιδιά που αποκτήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι, συγκεκριμένα τους Δημήτρη Μακρή (Βέλο Κορινθίας), Ηλία Παπαδούδη (Διδυμότειχο), Ρωμανό Ρούτση (Πανιώνιος), Ανδρέα Μαγγιώρο (ΠΓΕ) και Δημήτρη Σταυράκη (ΕΑΠ).