Χρυσή σελίδα στην ιστορία του! Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 22 Απρίλιος 2012 21:45
Ο Έσπερος ΑΟΠΑ νίκησε 75-71 τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου στο μεγάλο ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής της Γ Εθνικής και εξασφάλισε και μαθηματικά δύο αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος την άνοδο για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Β’ Εθνική γράφοντας παράλληλα μια χρυσή σελίδα στο βιβλίο της ιστορίας του.
«Συγχαρητήρια σε όλους, στη διοίκηση, στα παιδιά, στους φροντιστές, στους συνεργάτες μου, όλοι έβαλαν το δικό τους λιθαράκι σε αυτή την επιτυχία» δήλωσε μετά το χθεσινό παιχνίδι ο προπονητής της ομάδας Μάκης Γιατράς και συμπλήρωσε: «Μέρος της επιτυχίας έχουν και όλοι οι προηγούμενοι προπονητές, γιατί εγώ ερχόμενος στον Έσπερο ΑΟΠΑ βρήκα μια καλή και σωστά δομημένη ομάδα, η οποία χτίστηκε τα τελευταία χρόνια με δουλειά, μεράκι και αγάπη. Το πιο σημαντικό είναι ότι η άνοδος ήρθε με παιδιά που έχουν βγει από τα σπλάχνα του Συλλόγου ή με παιδιά που παίζουν χρόνια στην ομάδα και πλην ελάχιστων εξαιρέσεων ανδρώθηκαν μπασκετικά στον Έσπερο ΑΟΠΑ. Δικαιώσαμε τις προσδοκίες των φίλων της ομάδας και η μεγαλύτερη επιβράβευση είναι η αναγνώριση των αντιπάλων. Είμαι σίγουρος ότι η Β' Εθνική για τον Έσπερο ΑΟΠΑ θα αποτελέσει απλώς μια στάση και η ομάδα θα πάει ακόμη ψηλότερα, γιατί έχει βάσεις, δυναμική και σωστή φιλοσοφία».
Για το παιχνίδι ο Μάκης Γιατράς είπε: «Για εμάς ήταν τελικός και είχαμε άγχος και πίεση. Για 35 λεπτά ήμασταν πολύ καλοί μετά δεν μας βγήκαν πράγματα, αλλά κάπου και αυτό είναι φυσιολογικό, η κούραση έπαιξε τον ρόλο της και πρώτα απ' όλους σε εμένα».

Διαιτητές: Τσάλλας - Κάλφα.
Τα 10λεπτα: 19-15, 39-32, 51-42, 75-71.

ΕΣΠΕΡΟΣ ΑΟΠΑ (Γιατράς): Νιφόρας 13, Χαλβατζής 6, Πετρόπουλος, Γιαννικόπουλος 26 (1), Αποστολόπουλος 6 (1), Θωνιάτης 10 (1), Ιωάννου 8 (1), Τρυφωνόπουλος 2, Κάλλης, Πελεκούδας, Μανδαλάκης 4, Αγγελόπουλος.

ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (Παρασκευόπουλος): Αγγελόπουλος 12, Λαζαρίδης 5 (1), Μωυσίδης 7 (2), Δολιανίτης, Βρύνας Στ. 13 (2), Αντωνόπουλος 2, Σκουλούδης 8, Κουμπούρας 15, Μανίκας, Λίτσιος, Καραπλής 9 (1), Νικατζάμ

Κ. ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ: «ΙΔΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ»

Ο πρόεδρος του Έσπερου ΑΟΠΑ Κώστας Μαρλαφέκας δήλωσε: «Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες, στο προπονητικό τιμ και σε όλους όσοι βοήθησαν σε αυτή την ιστορική επιτυχία. Βέβαια η φιλοσοφία της ομάδας μας παρά την άνοδο δεν πρόκειται να αλλάξει. Θέλουμε να πάμε όσο ψηλότερα γίνεται, αλλά βασιζόμενοι στα δικά μας παιδιά. Στόχος μας είναι να στηριχτούμε και να στηρίζουμε τα παιδιά που είναι βγαλμένα από τα σπλάχνα μας και οι προσθήκες που θα κάνουμε θα είναι μετρημένες».

ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Απολλωνιάδα-Ολυμπιάδα   80-66
Ποσειδών-Κεραυνός          82-92
Χολαργός-Πολύβιος          94-63
Μίλων-Ολυμπιονίκης        109-82
Κρόνος Ιωαν.-Ιωνικός ΝΦ  72-83