Το τρεμπλ του Έσπερου ΑΟΠΑ Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 17 Ιούλιος 2012 09:17
Για το δικό του τρεμπλ μπορεί να υπερηφανεύεται ο Έσπερος ΑΟΠΑ για όσα πέτυχε την χρονιά που πέρασε, η οποία ήταν και η καλύτερη στην ιστορία του.
Ο λόγος ;Η κατάκτηση του τίτλου στην Γ' Εθνική μπάσκετ και η άνοδος στην Β' Εθνική, συνοδεύτηκε από την κατάκτηση του τίτλου από την θυγατρική του ομάδα, τον Σπόρτιγκ στα δύο κορυφαία πρωταθλήματα υποδομών, παίδων και εφήβων, σε επίπεδο ΕΣΚΑ-Η. Και ο Έσπερος ΑΟΠΑ είναι μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια επενδύει στις υποδομές και σιγά-σιγά αυτή η επένδυση έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς.
Μάλιστα ο Σπόρτιγκ στην κατηγορία των παίδων κατέκτησε όπως και την σεζόν 2010-2011 αήττητος το πρωτάθλημα στην ΕΣΚΑ-Η και προκρίθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά στα τελικά του Πανελλήνιου καταλαμβάνοντας την τιμητική 6η θέση.
Αήττητος ο Σπόρτιγκ κατέκτησε και τον τίτλο στην κατηγορία των Εφήβων στην ΕΣΚΑ-Η. Οι ομάδες του Σπόρτιγκ ήταν αήττητες στους ομίλους που συμμετείχαν στα τουρνουά μίνι και παμπαίδων της ΕΣΚΑΗ-Η, ενώ πολύ καλή παρουσία στις ίδιες διοργανώσεις είχαν οι αντιπροσωπευτικές ομάδες του Έσπερου ΑΟΠΑ.

«Αυτή η επιτυχία είναι αποτέλεσμα ποιοτικής και ποσοτικής δουλειάς» τόνισε ο τεχνικός σύμβουλος και υπεύθυνος σχεδιασμού και υλοποίησης προγράμματος ακαδημιών του Έσπερου ΑΟΠΑ Κώστας Πετρόπουλος και πρόσθεσε: «Αυτή η επιτυχία είναι αποτέλεσμα ποιοτικής και ποσοτικής δουλειάς. Είναι αποτέλεσμα ενός προγράμματος, το οποίο έχει σχεδιαστεί και δουλεύουμε εδώ και 5-6 χρόνια και είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει και συνέχεια. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε εδώ».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Έσπερου ΑΟΠΑ Μάκης Γιατράς πρόσθεσε: «Το ότι η άνοδος στην Β' Εθνική και ο τίτλος της πρώτης ομάδας του Έσπερου ΑΟΠΑ, συνοδεύτηκε από διακρίσεις και τίτλους από τις αντιπροσωπευτικές ομάδες μας στα πρωταθλήματα υποδομών σημαίνει ότι στον Σύλλογο υπάρχει συνέχεια και συνέπεια. Ότι υπάρχει μέλλον και πρόγραμμα».

«Η φιλοσοφία μας είναι γνωστή και την ακολουθούμε πιστά όλα τα χρόνια» δηλώνει ο πρόεδρος του Σπόρτιγκ και έφορος της εφηβικής ομάδας Γιώργος Ροκανάς και συμπληρώνει: «Θέλουμε τα δικά μας παιδιά, τα παιδιά από τις ακαδημίες να προοδεύουν σε όλα τα επίπεδα και κάποια από αυτά που έχουν το ταλέντο με την πρόοδο του χρόνου να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα, κάτι που αρχίζει να γίνεται».


ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ

Ο Έσπερος ΑΟΠΑ προχώρησε σε μεταγραφή επένδυση αποκτώντας τον Λάμπη Οικονομόπουλο από τον Προμηθέα. Ο Οικονομόπουλος είναι 19 χρονών και έχει ύψος 2.05 μ.

Εξάλλου από τον Σπόρτιγκ στον Έσπερο ΑΟΠΑ προωθήθηκε ο 19χρονος φόργουορντ Δημήτρης Μακρής (1.95 μ.).

trebl_resize